Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «آيا به دوران اوج فروش اپ‌ها رسيده‌ايم؟» بله و خير. اين پاسخ شرکت App Annie به اين سوال است.
شرکتي که يکي از اصلي‌ترين موسسات آمارگيري و تحليل بازار اپ‌هاي موبايل با آمار‌هايي از حدود 70 هزار اپ در هر دو سيستم‌ عامل اندرويد و iOS و بيش از 90 درصد از بزرگ‌ترين عرضه‌کنندگان اپ به شمار مي‌آيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا بله و چرا خير؟ بله به اين دليل که تعداد دانلود اپ و درآمد حاصل از آن در سه ماهه سوم سال 2017 رکورد جديدي ثبت کرده است. دانلود‌ها در دو فروشگاه اپ اصلي، يعني اپ استور اپل و گوگل‌پلي در کل جهان به رقمي حدود 26 ميليارد رسيده است، يعني افزايشي 8 درصدي نسبت به بازه‌ مشابه در سال گذشته. تازه اين عدد فقط مربوط به دانلودهاي جديد است و شامل دانلود يا نصب دوباره‌ اپ‌ها نمي‌شود! اما مي‌پرسيد چرا خير؟ براي يافتن جواب با ما همراه شويد تا نگاهي عميق‌تر به آمارها بيندازيم.
رکوردهاي درآمدي
همان‌طور که تعداد دانلود اپ‌ها در هر دو فروشگاه اپ استور و گوگل پلي استور قله‌هاي بالاتري را فتح مي‌کند، طبيعي است که شاهد رکورد زدن درآمد حاصل از اين دانلودها و به طور کلي درآمد حاصل از اپ‌ها باشيم. در سه‌ماهه سوم امسال،‌ درآمد حاصل از اپ به 17ميليارد دلار رسيده است! درآمدي که به يمن رشد بيش از 3 درصدي هزينه کاربران در مجموع دو فروشگاه به دست آمده است.
اگر بخواهيم در اين زمينه مقايسه‌اي ميان دو سيستم‌عامل مسلط بر بازار يعني اندرويد و iOS داشته باشيم، iOS را بايد برنده‌ قطعي به شمار بياوريم! زيرا ميزان خرج کردن کاربران براي اپ‌ها در اين سيستم‌عامل در سه ماهه سوم سال 2017 تقريبا دو برابر سيستم عامل رقيب يعني اندرويد است! البته ممکن است با خود فکر کنيد درصد اپ‌هاي رايگان در بازار اندرويدي بيش از اپ استور اپل است و در نتيجه درآمد توسعه‌دهندگان از اين بازار هم قاعدتا بيشتر خواهد بود. در حالي‌که اين‌گونه نيست و درصد اپ‌هاي پولي در اپ استور 33درصد و در پلي استور تنها 2درصد کمتر، يعني 31 درصد است.
جالب اينجاست که با وجود رشد بسيار خوب و حدود 25 درصدي درآمد حاصل از اپ‌ها در هر دو بازار، iOS در روند رشد هم بهتر از اندرويد عمل کرده و رشد در اين سيستم‌عامل از اندرويد بيشتر است. بنابراين توسعه‌دهندگاني که در اين بستر فعاليت‌ دارند،‌ مي‌توانند به آينده‌اي پرسود اميدوار باشند.
تازه‌کاران شتاب‌دهنده
شايد اپ استور اپل در ميزان درآمد توانسته باشد از پلي‌ استور پيشي بگيرد، اما اين بازار گوگل است که گوي سبقت را در تعداد دانلود از رقيب ديرينه‌اش ربوده است. فاصله‌ تعداد دانلود در سه ماهه سوم سال 2016 حدود 115 درصد بود (بله، يعني بيش از دو برابر اپ استور!) که امسال به 125 درصد رسيده است! يعني پلي استور توانسته سرعت رشدش را هم از اپ استور بيشتر کند. اما سوال مهم اينجاست که اين اتفاق چگونه رخ داده است؟
پاسخ را بايد در بازارهاي نوظهور جست‌وجو کنيم. موج کاربراني که براي نخستين بار صاحب تلفن‌هاي همراه هوشمند مي‌شوند، موتور شتاب‌دهنده‌ پلي استور گوگل هستند. هند که از اواخر سال پيش به‌عنوان بزرگ‌ترين بازار دانلود اپ‌‌ها در پلي استور مطرح شده، مهم‌ترين نقش را در رشد بالاي دانلود در پلي استور ايفا کرده است. جالب است بدانيد پس از راه‌اندازي شبکه‌ 4G ارزان‌قيمت توسط اپراتور Jio در اين کشور، تعداد دانلودهاي برنامه‌هاي اندرويد حدود دو برابر شده است! حال اين دو برابر را در چند ميليون کاربر جديد گوشي‌‌هاي هوشمند ضرب کنيد تا به بردي خيره‌کننده براي گوگل و سيستم‌عاملش برسيد!
علاوه بر اين، کشورهاي شرق آسيا بخصوص ويتنام و اندونزي هم با رشد‌هاي دو رقمي، بازيگران شاخصي در نمايش چشمگير پلي استور به شمار مي‌آيند. اندونزي جايگاه خود را به‌عنوان چهارمين بازار اپ‌‌هاي اندرويدي حفظ کرده و ويتنام به رتبه‌ هفتم در اين رده‌بندي رسيده است.
از آن سو، اوضاع براي اپل و اپ‌هاي iOS هم چندان بد نيست. رشد 8 درصدي دانلود‌ها، بيشترين رشد را تاکنون براي اين شرکت رقم زده و قسمت اعظمي از اين رشد مديون بازار چين و کاربران فراوان آن است. آيفون اپل چنان توانسته کاربران جوان اين کشور عظيم را به خود جذب کند که بازار چين به اصلي‌ترين بازار اپ‌هاي iOS تبديل شده است! پس از چين، آمريکا قرار دارد که چندان تعجبي ندارد، اما جالب است که رتبه‌ سوم را عربستان به خود اختصاص داده که با کاهش محدوديت‌ها روي اپ‌هاي پيام‌رسان، رشد بالايي را براي اپ استور به ارمغان آورده است.
پيشتازي سرگرمي
از ديدگاه دسته‌بندي اپ‌ها، موفقيت اصلي در سه ماهه سوم 2017 را روي اندرويد و iOS بايد براي دسته‌ سرگرمي در نظر بگيريم. اين دسته در بازار جهاني، چارک به چارک رشدي حدود 30 درصد روي iOS و 45 درصد روي اندرويد داشته است! اين به آن معناست که دسته‌ سرگرمي رشدي بيش از دو برابر را در سال تجربه کرده است. با اين جهش نمايي، سرگرمي به رتبه‌ دوم جهاني در اپ استور و سوم در گوگل‌پلي رسيده است. بتدريج که کاربران در مصرف محتوا، بخصوص محتواي تصويري، ارزشي براي پرداخت پول ديده‌اند، اين سرويس‌هاي توليد و پخش ويدئو هستند که به عامل اصلي رشد براي اين دسته مبدل شده‌اند. روي آي‌او‌اس، Tencent Video بالاترين رشد را در دسته‌ سرگرمي داشته و پس از آن هم Youku و STARZ. در گوگل‌پلي، بالاترين رشد‌ها در اين دسته به ترتيب مربوط به HBO Now،Netflix و البته STARZ است که هر سه از غول‌هاي توليد سريال و محتواي ويدئويي به حساب مي‌آيند.
آيا آينده‌ اپ‌ها روشن است؟
با در نظر گرفتن دو عامل مشخص مي‌شود چرا مي‌توانيم به سوال مطرح شده در ابتدا پاسخ خير بدهيم. نخست، رشد خيره‌کننده‌ دانلود‌ها در هر دو بازار اندرويد و iOS که از ورود حجم عظيم کاربران جديد تلفن‌هاي هوشمند در بازارهايي مانند هند، چين و کشورهاي شرق آسيا نشأت مي‌گيرد. دوم، رشد ميزان پرداخت کاربران حاضر، چه براي خريد اپ و چه به‌صورت پرداخت درون‌برنامه‌اي است. در کشورهايي مثل کره‌ جنوبي، کانادا يا آلمان که علاوه بر سطح رفاه بالا، شهروندانشان سابقه‌ بيشتري در استفاده از گوشي‌هاي هوشمند و بهره‌گيري از انواع اپ‌هاي مختلف دارند، اين پرداخت‌ رشد بيشتري نسبت به ديگر کشورها داشته است.
با اين دو موتور قدرتمند، مي‌توان گفت هواپيماي اپ‌هاي موبايلي تازه اوج‌گيري را آغاز کرده و بنابراين هنوز تا اوج راه زيادي مانده است! در واقع، پيش‌بيني‌ها نشان مي‌دهد تا چهار سال آينده، يعني تا 2021، تعداد کل دانلود‌ اپ‌ها در جهان به عددي در ابعاد 240 ميليارد خواهد رسيد و کاربران بيش از 100 ميليارد دلار در مجموع دو بازار اپ استور و گوگل پلي خرج خواهند کرد!

-

محمود صادقي
ضميمه کليک جام‌جم

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۱۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد

قیمت طلا در بازار جهانی ۱.۷ درصد کاهش یافت و در کانال ۲ هزار و ۳۰۰ دلار فرود آمد. بر همین اساس، اونس طلا در بازار جهانی ۲ هزار و ۲۹۴ دلار قیمت دارد که کاهش ۴۲ دلاری را نشان می‌دهد.

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، قیمت طلا در طول یک هفته گذشته افت ۲۶ دلاری و به عبارتی ۱.۱ درصدی را تجربه کرده است. اما همچنان عملکرد بازار جهانی طلا در طول یک ماه گذشته، افزایش ۶۲ دلاری قیمت اونس طلا را نشان می‌دهد.

بنا به این گزارش، تحلیلگران پیش‌بینی‌های خود را در مورد قیمت طلا در سال ۲۰۲۴ افزایش دادند و انتظار داشتند که مشکلات ژئوپلیتیکی تدریجی برای سرمایه‌گذاران به پناه بردن به دارایی‌های امن و افزایش قیمت‌های رکورددار بیشتر با تقویت ذخایر بانک‌های مرکزی افزایش یابد.

منبع: خبرآنلاین

tags # قیمت طلا سایر اخبار قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟ اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟

دیگر خبرها

  • مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • تیک‌تاک در آستانه حذف از اپ استور آیفون
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • درآمد ترید در فارکس چقدر است؟
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد