Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- عمادالدین قاسمی پناه: پس از حذف نرم‌افزارهای جعلی ۸ بانک ایرانی از بستر گوگل‌پلی با پیگیری‌ها و مکاتبات پلیس فتا، معاون اجتماعی این نهاد اعلام کرد که برای شناسایی و دستگیری سودجویان اقدام کرده است. آنچه مشخص است اینکه عده‌ای اقدام به کپی و انتشار قالب اپلیکیشن‌های بانکی در گوگل‌پلی کرده‌اند. احتمالا بعضی از مردم هم صرفا با اتکا به ظاهر آیکون اپلیکیشن و مطالعه نکردن اطلاعات اپلیکیشن، اقدام به دانلود آنها کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنگونه که پلیس فتا اعلام کرده، مجرمان سایبری در اقدامی جدید با طراحی و ارسال نرم‌افزارهای جعلی چند بانک مشهور دولتی و خصوصی در گوگل‌پلی، قصد سوءاستفاده از حساب بانکی شهروندان را داشتند که کارشناسان پلیس فتا در جریان رصدهای خود و همچنین دریافت گزارش‌های مردمی متوجه آن شدند. 

وظیفه بانک‌ها

این کارشناس حوزه پرداخت می‌گوید: «یکی از روش‌های اطلاع‌رسانی صحیح از سوی بانک‌ها این است که آدرس دقیق محل دانلود اپلیکیشن خود را در صفحه اول خود قرار دهند، به‌طوری که با یک نگاه اجمالی دیده شود.» او با اشاره به اینکه بانک‌های مدرن و بزرگ دنیا آدرس دانلود اپلیکیشن خود را در همان صفحه نخست سایت قرار می‌دهند، ادامه می‌دهد: «بانک‌های ما معمولا آدرس دانلود اپلیکیشن را در صفحه‌های دیگر قرار می‌دهند. طبیعی است که بعضی از مردم هم آدرس را پیدا نکرده و در گوگل آن را جست‌وجو کنند. این کار هم احتمال دانلود یک اپلیکیشن جعلی را افزایش می‌دهد.» عبادی با اظهار تأسف از عدم‌اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع از سوی بانک‌ها می‌گوید: «آنچه مشاهده می‌شود این است که معمولا پس از رخ دادن یک اتفاق، بانک‌ها به موضوع اطلاع‌رسانی ورود می‌کنند.» 

معیارهای گوگل‌پلی

مهدی عبادی، کارشناس حوزه پرداخت در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: «در این مورد خاص هم، زمانی که یک اپلیکیشن در گوگل‌پلی منتشر می‌شود، این فروشگاه بررسی نمی‌کند که آیا این اپلیکیشن از سوی بانک مورد نظر در این سرویس قرار داده شده یا نه؟»  عبادی با اشاره به اینکه گوگل‌پلی آسیب زننده بودن یک اپلیکیشن از منظر فنی را بررسی می‌کند، توضیح می‌دهد: «آنچه گوگل‌پلی بررسی می‌کند این است که آیا این اپلیکیشن می‌تواند اطلاعات گوشی کاربر را سرقت کند یا نه؟ و آیا این اپلیکیشن می‌تواند اطلاعات جغرافیایی شما را برای دیگران ارسال کند یا نه؟» برای مشخص شدن این موضوع که آیا یک اپلیکیشن بانکی را خود بانک منتشر کرده یا نه، علی‌القاعده باید از مکاتبات و مراودات معمول استفاده کرد. با این حال، کارشناس حوزه پرداخت می‌گوید: «از آنجا که این مکاتبات و مراودات به دلایل مختلفی وجود ندارد، طبیعی است که گوگل هم وارد این نوع ارتباط با ما نمی‌شود. در نتیجه عجیب نیست که یک فرد ناشناس اپلیکیشن یک بانک را کپی و در گوگل‌پلی منتشر کند.»

بار سنگین پلیس فتا

با این حال، پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا برای نهادهای نظارتی ازجمله پلیس فتا یا سازمان پدافند غیرعامل می‌توان نقشی در پیشگیری از این اتفاقات قائل شد؟ این کارشناس پاسخ به این سؤال را منفی می‌داند. عبادی می‌گوید: «همین الان هم وظایف متعددی به‌عهده پلیس فتا گذاشته شده که در حقیقت وظیفه پلیس فتا نیست. از آنجا که بانک‌ها در مورد وظایف خود کم‌کاری می‌کنند، ما وظایفی نادرست، ازجمله پیگیری فیشینگ اطلاعات کارت بانکی را بر عهده پلیس فتا قرار داده‌ایم.» عبادی معتقد است که «اکنون پلیس فتا بیش از حد در حال فعالیت و انجام امور مختلف است و بخشی از وظایف بانک‌ها و PSP‌ها را پلیس فتا به دوش می‌کشد. »

مردم چه کنند؟

مسئله فیشینگ یا زیرساخت‌های جعلی در کل دنیا وجود دارد. عبادی اما توصیه می‌کند: «همانطور که در زمان انجام تراکنش‌های بانکی، به صحت آدرس شاپرک دقت می‌کنیم، برای دانلود اپلیکیشن هم در صفحه اپلیکیشن اطلاعاتی وجود دارد که شامل اطلاعات منتشرکننده اپلیکیشن، زمان انتشار، تعداد دانلود و موارد دیگر است.»  بنابراین اگر مردم با صبوری این اطلاعات را مطالعه کنند، قطعا یک اپلیکیشن جعلی را دانلود نخواهند کرد.

کد خبر 637621 برچسب‌ها بانک مرکزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی دانلود اپلیکیشن یک اپلیکیشن گوگل پلی پلیس فتا بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۷۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات حامیان فلسطین در شهر‌ها و دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس, دانشجویان و استادان دانشگاه کلمبیا در نیویورک با در دست داشتن پارچه نوشته و سر دادن شعار، اقدام پلیس آمریکا را در مقابله خشونت بار با دانشجویان و بازداشت شمار زیادی از آنها محکوم کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دانشجویان حامی فلسطین و مخالف جنگ در غزه در دانشگاه‌های جرج واشنگتن و تولین آمریکا هم تجمع و تحصن کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

پلیس آمریکا، چادر‌های دانشجویان را برچید و آنها را به زور از محوطه دانشگاه تولین بیرون راند و حدود ۲۰ دانشجو را هم بازداشت کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در دو هفته گذشته، خشم دانشجویان آمریکایی از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بیشتر شده و تجمعات و اعتراضات در آمریکا، گسترش یافته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی آمریکایی در ۲ هفته/ حمایت‌ها از طرف جامعه دانشگاهی ایران ادامه دارد +تصاویر
  • تظاهرات حامیان فلسطین در شهر‌ها و دانشگاه‌های آمریکا
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • کلاهبرداری دریافت وام در کانال تلگرامی
  • دستگیری عاملان کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی در تهران
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس